Geboren op 2 mei 1964 als zoon van een schrijver en eindredacteur stond communicatie al vrij vroeg centraal in Benno’s leven. Na zijn schooljaren werd de toenmalige dienstplicht door hem vervuld bij het Korps Commando troepen in Roosendaal. Na zijn dienstplicht werd hij ingehuurd als junior partner bij een reclamebureau.

Na vijf jaar dit gedaan te hebben maakte hij de switch naar een carrière als model en acteur. Door het verblijf in verschillende landen en veel vrije tijd ging hij zich verder verdiepen in zijn eerste passie de gevechtskunst. Na op hoog niveau het Tae Kwon Do te hebben beoefend verlegde hij zijn interesse naar meerdere gevechtskunsten met als doel het meest effectieve systeem te ontdekken. Na getraind te hebben in het traditionele Jiu-Jitsu, Aikido, Karate en het Muay Thai kwam het Wing Chun op zijn pad. Inmiddels heeft hij zich het Wing Chun eigen gemaakt en wordt hij op dit gebied als erkend ‘Meester’ gezien. Naast het Wing Chun heeft hij zich de laatste jaren ook gespecialiseerd in het trainen met wapens en het beoefenen van een effectief systeem voor wanneer het gevecht naar de grond gaat, het Braziliaans Jiu Jitsu.

Samen met Pele Nguyen geven ze leiding aan de vechtkunst organisatie UCT International met vestigingen in binnen en buitenland. Uit die samenwerking is ook het succesvolle programma Jing Wu Kids ontstaan waar kinderen al op jonge leeftijd enkele handvaten worden gereikt op het gebied van weerbaarheid en communicatie.

Door de grote vraag naar een makkelijk te leren methode op het gebied van agressie werd door Benno en Pele de zogenaamde ‘Wig’ methode ontwikkeld.

Mede door zijn warme manier van communiceren zijn zijn seminars in binnen en buitenland druk bezocht. De laatste jaren zijn daar verscheidene bedrijfstrainingen bij gekomen op het gebied van weerbaarheid.

 Meer over Benno:

Facebook
Linkedin

Terug naar traineroverzicht

Wij hebben onder andere samengewerkt met:

impuls-logo